Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

  

 

 

Alla inlägg med taggen 'vegetarisk'

Gurksoppa recept.

Detta recept är från Halv åtta hos mig. Det var Karin i Åre som lagade det.

 

Gurksoppa

4 portioner

 

Ingredienser:

1 liten purjölök

2 gurkor

1 liter hönsbuljong

2,5 dl vispgrädde

5 cl mousserande sött vin

salt

peppar

torkad chilli

2 dl crème fraiche

4 msk Kalixrom (jag använde löjrom)

4 strån gräslök (Jag använde nästan en hel kruka)

 

Gör så här:

Skiva purjolöken och fräs den mjuk i lite oliv eller rapsolja.

 

Tärna gurkorna och fräs även dem lätt tillsammans med löken.

Slå på buljongen och koka lätt i 25 minuter.

 

Mixa allt med mixerstav och rör ner mousserande sött vin samt lättvispad grädde.

 

Smaka av med salt och peppar och en knivsudd chili.

(Jag använde betydligt mer chili, prova er fram)

 

Toppa med uppvispad crème fraishe, löjrom och finhackad gräslök innan servering.

 

Smaklig måltid!

 

Tagg: vegetarisk

 

 

 

Söndagen den 16 november 2014 kl. 18:04

Taggar:

Recept | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Chakchouka Recept.

Chakchouka 6 portioner

 

Ingredienser:

1 gul lök

2 röda paprikor

1 gul paprika

1/2 zucchini

3 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

1 tsk koriander

1 krm chilipulver

1 pkt saffran

1 konservburk körsbärstomater

1 tsk salt

1 tsk sambal oelek

1 msk honung

6 ägg

2 pkt pitabröd

 

Gör såhär:

Skär gul lök, paprika och zucchini i tunna skivor.

Fräs löken i olivoljan i en ungsäker stekpanna eller gryta

Tillsätt pressad vitlök, paprika och zucchini.

Fräs på låg värme i ca 15 minuter.

Ha i kryddorna och sambal oeleken, fräs lite till.

Tillsätt sedan plommontomaterna och honungen.

Låt puttra i ca 10 min.

Gör sedan 6 gropar på ytan och knack ned ett ägg i varje grop.

Ungsbaka i 200 grader i 10 minuter.

Servera med varmt pitabröd och en sallad.

 

Jättegott!!!

 

Rätten kommer ifrån Tunisien, receptet hittade jag på en hästsida men har ändrat det lite.

 

Tagg: vegetarisk 

 

 

Tisdagen den 28 oktober 2014 kl. 19:33

Taggar:

Recept | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Vegetarisk Moussaka Recept.

Vegetarisk Moussaka

 

4 portioner

 

Ingredienser:

2 st auberginer

0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 bakpotatis

 

Tomatsås:
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk chilipeppar

1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1,5 dl torra röda linser
1 tsk salt
1 msk oregano

 

Béchamelsås:
2 msk olivolja eller smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
150 g smulad fetaost
0,25 tsk finriven muskotnöt
 

Fetaostcremé:

½ paket fetaost

1 liten burk creme´fraische

Salt och peppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt, pensla med olivolja och salta. Sätt plåten i ugnen cirka 10 minuter.


Hetta upp olja i en kastrull. Bryn lök, vitlök och chili 3–5 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen. Låt koka cirka 10 minuter.


Värm olja eller smör i en kastrull och vispa ner mjölet. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt hälften av mjölken under vispning.


Ställ tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt resten av mjölken under fortsatt vispning. Låt såsen koka upp och sjuda 5 minuter. Tillsätt fetaost och muskot.


Skiva potatisen så tunt det går. Varva aubergine, tomatsås, béchamelsås och potatis i en ugnsfast form, cirka 20x30 centimeter.
Grädda i ugnen cirka 40 minuter.
 

Smula ned fetaosten i creme´fraischen, salta och peppra.

Server med sallad och baguette.

 

Fredagen den 3 oktober 2014 kl. 12:21

Taggar:

Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vegetarisk pastasås med linser. (Recept)

 

Vegetarisk pastasås med linser

 4 portioner

 

200 g torkade röda linser, ca 2, 5 dl
1 burk krossade tomater
3 dl vatten
2 morötter
250 g färska champinjoner
1 msk rapsolja
1 msk smör ( använd rapsolja eller mjölkfritt margarin om rätten ska göras vegansk)
1 gul lök

2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning ( grönsaks)
1 msk tomatpurè
1 msk strösocker eller honung
pasta för 4 portioner
salt, peppar
ev en skvätt vitt vin


Skölj och dela champinjonerna. Stek i smör tills de är mjuka. Ta undan.
Hacka gul lök fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank.
Skölj linserna i kallt vatten. Lägg över i kastrullen och slå på krossade tomater och vatten. Riv morötterna och lägg i.
Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, socker/honung och ev vin om du vill ha det i.
Låt koka under lock ca 10 min på medelsvag värme. Rör runt då och då. Sätt under tiden igång pastavattnet och börja koka pastan.
När såsen kokat klart, späd med mer vatten om du önskar lösare konsistens. Pressa i vitlöksklyftorna.Lägg i de stekta champinjonerna. Smaka av med salt och peppar och eventuella andra kryddor efter din smak.
Servera med pasta, gärna nyriven parmesan, nymalen svartpeppar och en sallad till.
 

 

Torsdagen den 25 september 2014 kl. 18:47

Taggar:

Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Afrikansk linsgryta

Flisan åt snällt sina mediciner igår.
Två sprutor i munnen samt pulver i maten.
Hon har inte längre puls och verkar må bra.
Nu går hon iofs på smärtstillande men ändå.
Ett gott tecken var otåliga shettissparkar i boxväggen i morse när fröken tyckte att stallpersonalen var för långsam med frökens frukost..
Igår var jag ute och sprang.
Jag har inte skrivit så mycket här om det men jag har faktiskt fortsatt med mina joggingrundor.
Det blir 3 km, 0-3 ggr i veckan.
Det känns bra.
Igår lagade jag en vegetarisk afrikansk linsgryta som jag hittade på ett hästforum.

Här är receptet för 4 personer:

2 dl gröna linser
5 dl vatten
1 gul lök
Olja
3 färska tomater
4 dl kokosmjölk
1-2 msk curry
1 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 liten burk ananas
2 bananer
1/2 dl cashewnötter
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
Skölj linserna och koka upp vattnet. Lägg i linserna och koka i 15 min. Häll sedan av vattnet. Hacka löken och fräs den i oljan. Hacka tomaterna fint. Tillsätt kokosmjölken, curry efter smak, tomaterna, tomatpuren, buljongtärningen, och linserna och låt det koka upp. Skär ananasen i småbitar och lägg i grytan. Låt koka ca 5 min. Tillsätt sedan bananerna i skivor och hackade cashewnötter. Låt koka ytterligare 5 min och smaka av med salt och peppar. Servera med jasminris.

Smaklig måltid!

 

Onsdagen den 3 september 2014 kl. 07:50

Taggar:

Recept | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Milstolpe hingst vegetarisk spånpellets Thorslunda Milstolpe1 dressyr lösdrift dräktig Bella galopp kryss häst Dusse Miltolpe förrätt gryta Lasagne kaka logfest varm i höger fram hästtidningar Chalil hovslagare bocka

Kategorier

Campina Grande

Hemligheten

Info

Obsidian af Bolka

Recept

Unik af Bolka

Uniks träningsdagbok

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

www.busenkelt.wordpress.com

www.bukefalos.com

www.hästsverige.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.