Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

  

 

 

Pizza med chevre, hounung och massa annat gott. Recept.

Pizza med chevre, honung och massa annat gott.

4 pizzor.

 

Pizzadeg:

25 g jäst

2 tsk strösocker

3 msk olivolja

4 dl ljummet vatten

11-12 dl vetemjöl

1,5 tsk salt

 

 

Tomatsås:

0,5 finhackad gul lök

2 finhackade vitlöksklyftor

2 msk olivolja

2 msk tomatpuré

500 g krossade tomater med basilika

1 tsk strösocker

salt och peppar

 

 

Fyllning:
Chevre (getost)

Mozzarella

Färska champinjoner

Cocktailtomater

Prosciutto

Ruccola

Flytande honung

0,5 dl pinjenötter

Flingsalt, svartpeppar

 

 

Gör så här:

Blanda jäst och ljummet vatten (37 grader).

Tillsätt socker, olja och salt.

Tillsätt mjölet, spara lite till utbakning, och arbeta degen tills den blir fast och elastisk.

Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

 


Fräs lök och vitlök i olja, blanda i krossade tomater och tomatpuré. Sjud i ca 10 minuter och tillsätt socker, salt och peppar.

 

Dela degen i fyra bitar och kavla ut till pizzor. Lägg på bakplåt.

 

Fördela tomatsåsen på pizzorna.

 

Skiva champinjonerna och lägg på. Dela tomaterna och fördela över pizzan.

 

Skiva chevre och mozzarella och lägg på pizzan.

 

Strö över pinjenötter och honung.

 

Ställ in pizzorna i ugnen. Grädda i ca 10 minuter.

 

Tag ut plåten och garnera med prosciutto och strö på flingsalt och svartpeppar. Toppa med ruccola och grädda ca 5 minuter till.

 

Smaklig måltid!

 

Söndagen den 9 november 2014 kl. 10:19

Recept | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Kryssning och ridning.

I fredags var jag på kryssning med mina arbetskamrater.

Det serverades ett viltbord som var gudomligt...

Syltade kantareller, kantarellmousse, lax i alla former, sallader, viltköttbullar, viltskav, viltgrytor m.m

På efterrätts bordet fanns äppelpaj, blåpärspaj, plommonkaka, glass, havtorns pannacotta med havtornskräm, ostar och kex.

Jag åt som om det inte fanns en morgondag...

Vi hade väldigt trevligt.

 

Igår red jag och Bonusdottern ut.

Jag red Campina och hon red Cita.

Vi provade en ny ridväg som jag bara ridit en gång och det var för över ett år sedan och då åt andra hållet.

Men det gick bra, vi hittade utan att rida vilse.

Det var en mysig sväng, ganska kuperad för att vara här omkring.

Bonusdottern red barbacka på Cita och tyckte att hon kändes väldigt trygg.

Bella har ganska mycket myror i huvudet och skvätter till för det mesta så det var nog skönt att åka på Cita som omväxling.

På kvällen gjorde jag och Mannen pizza som vi åt framför TVn.

Mysigt.

 

Söndagen den 9 november 2014 kl. 10:11

Campina Grande | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Milstolpe hingst vegetarisk spånpellets Thorslunda Milstolpe1 dressyr lösdrift dräktig Bella galopp kryss häst Dusse Miltolpe förrätt gryta Lasagne kaka logfest varm i höger fram hästtidningar Chalil hovslagare bocka

Kategorier

Campina Grande

Hemligheten

Info

Obsidian af Bolka

Recept

Unik af Bolka

Uniks träningsdagbok

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

www.busenkelt.wordpress.com

www.bukefalos.com

www.hästsverige.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.