Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

  

 

 

Chakchouka Recept.

Chakchouka 6 portioner

 

Ingredienser:

1 gul lök

2 röda paprikor

1 gul paprika

1/2 zucchini

3 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

1 tsk koriander

1 krm chilipulver

1 pkt saffran

1 konservburk körsbärstomater

1 tsk salt

1 tsk sambal oelek

1 msk honung

6 ägg

2 pkt pitabröd

 

Gör såhär:

Skär gul lök, paprika och zucchini i tunna skivor.

Fräs löken i olivoljan i en ungsäker stekpanna eller gryta

Tillsätt pressad vitlök, paprika och zucchini.

Fräs på låg värme i ca 15 minuter.

Ha i kryddorna och sambal oeleken, fräs lite till.

Tillsätt sedan plommontomaterna och honungen.

Låt puttra i ca 10 min.

Gör sedan 6 gropar på ytan och knack ned ett ägg i varje grop.

Ungsbaka i 200 grader i 10 minuter.

Servera med varmt pitabröd och en sallad.

 

Jättegott!!!

 

Rätten kommer ifrån Tunisien, receptet hittade jag på en hästsida men har ändrat det lite.

 

Tagg: vegetarisk 

 

 

Tisdagen den 28 oktober 2014 kl. 19:33

Taggar:

Recept | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Campina-mys

I lördags hade Campina och jag myskväll.
Hon fick en dryg timmes massage och som hon njöt!
Hon gäspade och höll på att somna och på ett ställe på rumpan höll hon på att sätta sig i mitt knä för att det var så skönt.
:D
Jag tycker att det är jättekul med hästmassage.
Jag har gått två kurser i det med kan inte hålla på med det så mycket p.g.a mina handleder.
Apprå på handleder, jag har köpt nyponpulver till mig, Cita, Bella och Campina.
Så nu ska vi se om vi blir rörligare.
Hästarna har fått hela helgen men själv har jag glömt...

Igår red jag Campina i full storm på ridbanan.
Lite tittig var hon men höll sig i skinnet.
När jag skulle skritta av henne till fots högg det i ischiasnerven igen.
Jag fick linka bort till uppsittnings pallen med Campina på släptåg, sätta mig där och stretcha.
Hon är bra snäll alltså.
Där står hon helt stilla i stormen medan piloten sitter på en pall bredvid.
Gullehästen.
Efter två "anfall" gav jag upp och gick tillbaka till stallet.
Där tvättade jag hennes svans och lerade benen med kyllera.
Bilden är på Zita (vår hund) och Pirat.

 

Måndagen den 27 oktober 2014 kl. 08:07

Campina Grande | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Helgens ridning på Campina

Innan tjejmiddagen så var jag och Campina ute på tur i det vackra höstvädret.
Det gick jättebra.
Jag har faktiskt aldrig ridit ut på henne förut, förutom när vi var på snitzeljakt!
Men det var så trevligt så.

I söndags skrittade vi ut en kortare sväng, det gick bra det med.
Hon är så fin....

 

Måndagen den 13 oktober 2014 kl. 08:02

Campina Grande | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vegetarisk Moussaka Recept.

Vegetarisk Moussaka

 

4 portioner

 

Ingredienser:

2 st auberginer

0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 bakpotatis

 

Tomatsås:
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk chilipeppar

1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1,5 dl torra röda linser
1 tsk salt
1 msk oregano

 

Béchamelsås:
2 msk olivolja eller smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
150 g smulad fetaost
0,25 tsk finriven muskotnöt
 

Fetaostcremé:

½ paket fetaost

1 liten burk creme´fraische

Salt och peppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt, pensla med olivolja och salta. Sätt plåten i ugnen cirka 10 minuter.


Hetta upp olja i en kastrull. Bryn lök, vitlök och chili 3–5 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen. Låt koka cirka 10 minuter.


Värm olja eller smör i en kastrull och vispa ner mjölet. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt hälften av mjölken under vispning.


Ställ tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt resten av mjölken under fortsatt vispning. Låt såsen koka upp och sjuda 5 minuter. Tillsätt fetaost och muskot.


Skiva potatisen så tunt det går. Varva aubergine, tomatsås, béchamelsås och potatis i en ugnsfast form, cirka 20x30 centimeter.
Grädda i ugnen cirka 40 minuter.
 

Smula ned fetaosten i creme´fraischen, salta och peppra.

Server med sallad och baguette.

 

Fredagen den 3 oktober 2014 kl. 12:21

Taggar:

Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Milstolpe hingst vegetarisk spånpellets Thorslunda Milstolpe1 dressyr lösdrift dräktig Bella galopp kryss häst Dusse Miltolpe förrätt gryta Lasagne kaka logfest varm i höger fram hästtidningar Chalil hovslagare bocka

Kategorier

Campina Grande

Hemligheten

Info

Obsidian af Bolka

Recept

Unik af Bolka

Uniks träningsdagbok

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

www.busenkelt.wordpress.com

www.bukefalos.com

www.hästsverige.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.