Avvand lite tidigare än planerat

I lördags när jag var ute bland hästarna i hagen såg jag att hormonerna hade börjat vaknat en aning hos Sidde.. Han var lite för intresserad av Bella, det kändes inte bra! Helt klart dags att skilja honom från stona. Han är 8 månader så det var hög tid ändå. Han och mamma har sovit åtskilda nästan en månad nu så lite halvt avvand var han ju. Jag hade velat att han hade fått dia morgon och kväll men vara separerad från mamma dag och natt en tid före avvänjningen precis som Nicke fick men nu blev det inte så.

Mamma fick flytta till stora lösdriften i andra änden av gården tillsammans med sin bästa väninna (Campina). Varken Olivia eller Sidde var väl helt nöjda med tilltaget. De gnäggade och Sidde sprang runt en del i hagen. De kunde höra men inte se varandra. Men som tur är så är Sidde väldigt tight med storebror Nicke så han tydde sig till honom. Mest orolig var jag egentligen för att Olivia skulle få mjölkstockning men det har gått bra. Jag har dragit ned på kraftfoder till krubbskrammel-mängd och dragit ned hösilaget till minimum. (Uträknat i foderstats programmet så klart. ;)) Juvret har minskat varje dag.

Igår släppte jag in Emils ponny Dusse till Nicke och Sidde. Nicke ska snart åka tillbaka till Ekbäckens för förberedelse inför 3-års testet och då måste ju Sidde ha en kompis i hagen. Dusse är lite sur men han är den enda valacken vi har. Sidde och Nicke lärde sig ganska fort att hålla sig ur vägen. Nicke tyckte att det var väldigt roligt att retas med surgubben. 🙂

Lite bilder från februari:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *